Privacy policy

This privacy statement explains what information we collect from you when you visit our website or when you make purchases and use our services. You can easily find out why we process your personal information and what we do with it. We therefore encourage you to read this Privacy Policy carefully and to accept it if you understand and agree to the individual terms of this Privacy Policy.

Who we are

The address of the online store is: https://optikapoupnara.com.

The company “MATINA ATH. POUPNARA EE “located at Makedonomachon 4, Kozani, PC 50132, and is legally represented by Thanasis Giannis, is responsible for processing the personal information we collect from you.

For information you can contact us at mail [email protected], on the service line of the store: 24610 22470 or by sending a postal letter to the address Makedonomachon 4, Kozani, PC 50132.

Where we store the information you have given us

The data we collect from you is stored within the European Economic Area.

Who has access to your data?

Only those responsible for each individual part of our company have access to your personal data on a case by case basis. Your personal information will only be used for the purpose stated each time and the information will not be disclosed or sold to third parties for other non-related purposes.

For some processing we work with third parties, to whom we transmit some of your data or they themselves have access to your data through our website. This is done only to provide you with our services. You will find out who has access to your personal data on a case-by-case basis and for some processing, as discussed below.

What personal data do we collect and why

In our company we learn about you, our customers, either through our website or through our store, but also the activities we organize. It is very important for us to know your interests and concerns, as it allows us to innovate, improve and offer the best products and services for you.

There are several ways you can share your data with us:

For example:

  • By registering on our website
  • When you buy products from our website
  • When you come in contact with us
  • When participating in competitions
  • In other cases, we collect the information (for example when we use cookies to facilitate your navigation and to understand how you use our website).

Below you will find in detail the activities that involve the processing of your data.

Remember that it is your responsibility to ensure that the data you provide to us is true and accurate. Otherwise, the user will be responsible for the inaccuracy or untruth of this data as well as for any damages that may be caused. Our company reserves the right to cancel the relationship with this user for the above reasons.

Website navigation

Upon entering our website, the following are automatically sent by the terminal browser that you use on our website server and without your own action:

  • the IP address of the internet accessible device that submitted the request to connect to our website,
  • the date and time of access,
  • the name and URL of the requested file,the website from which the access was made (referrer-URL),
  • the browser you are using, your computer operating system that has internet access, and the name of the access provider, and if you have consented to the so-called geolocation of your browser or your operating system or other settings of the terminal these functions are also recorded.

All of the above are cached.

The purpose of all the above is to guarantee the correct connection, the guarantee of comfortable use of our website and the evaluation of the security and stability of the system.

The legal basis for processing is Article 6 (1) (f) of the GCC, which allows us to process data when it is necessary for the purposes of our legitimate interests.

The data is temporarily saved for the session and then deleted automatically. Once you stop using our website, the geolocation data is deleted.

Create an account on our website

The purpose of collecting your personal data is to provide you with personalized services and to manage your account. When you register as a user, you will be able to view your purchase history at any time and have your details stored for each new purchase you wish to make.

The legal basis for processing is your consent based on article 6 par. 1 case a of the GCP.

For your registration on our website and if you wish, you can provide us with contact details, ie your name, your address, your email, your phone number. You can only use your email to create an account but to complete the order we will need all the information to send our products to you.

Once you make a purchase we will process the following data:

  • shopping history
  • product delivery informationpayment history
  • When you browse our website as a user, your IP and the last time you logged in are automatically sent to us.

We will also process the following data associated with cookies:

  • Navigation history on our website
  • Product history you have seen (click history)

We need the above information to offer you easier access to our website and faster realization of your purchases through it.

If you wish us to send you newsletters, we will suggest our new products based on your shopping history and the products you have seen on our website, as well as announcements about our company and our products-services. For more information, you can consult the specific section of this, regarding our electronic newsletter (e-newsletter).

We will use your data for as long as you maintain your account or up to five years, in which case we will ask for your consent again, unless we retain your data for another reason (indicatively, you have made purchases from our website and we have retained your data for tax purposes).
You have the right to terminate your account at any time, in which case your data will be deleted, unless you have made purchases through our website (in which case we will keep your data for as long as required for tax purposes) or if there are any pending issues or / and litigation between us due to the sale.

Αγορές

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε για να εκτελέσουμε και να ολοκληρώσουμε την πώληση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας μας. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας ενημερώνουμε σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας σας, αλλά και για τις επιστροφές προϊόντων. Θα χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω τα δεδομένα σας για να ελέγξουμε τις πληρωμές σας, αλλά και για να διαχειριστούμε παράπονα και θέματα εγγύησης σχετικά με τα προϊόντα.

Καθώς επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, θα παρακολουθούμε:

  • Τα προϊόντα που έχετε δει: θα το χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε, για παράδειγμα, προϊόντα που έχετε δει πρόσφατα
  • Τοποθεσία, διεύθυνση IP και τύπος προγράμματος περιήγησης: θα τα χρησιμοποιήσουμε για σκοπούς όπως ο υπολογισμός του ΦΠΑ και το κόστος αποστολής
  • Διεύθυνση αποστολής: θα σας ζητήσουμε να εισαγάγετε αυτήν τη διεύθυνση, ώστε να μπορούμε, για παράδειγμα, να εκτιμήσουμε το κόστος αποστολής πριν πραγματοποιήσετε μια παραγγελία αλλά και για να σας στείλουμε την παραγγελία!

Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης cookies για να παρακολουθούμε το περιεχόμενο του καλαθιού ενώ περιηγείστε στον ιστότοπό μας.

Όταν αγοράζετε από εμάς, θα σας ζητήσουμε να παράσχετε πληροφορίες, όπως το όνομά σας, τη διεύθυνση χρέωσης, τη διεύθυνση αποστολής, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου,και τις προαιρετικές πληροφορίες λογαριασμού όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για σκοπούς, όπως:

  • Να σας στείλουμε πληροφορίες για τον λογαριασμό σας και την παραγγελία σας
  • Απαντήσεις στα αιτήματά σας, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών και των παραπόνων
  • Διεκπεραίωση πληρωμών και πρόληψη απάτης
  • Ρύθμιση του λογαριασμού σας για το κατάστημά μας
  • Τήρηση των νομικών υποχρεώσεων που έχουμε, όπως ο υπολογισμός των φόρων
  • Βελτίωση προσφορών καταστήματός μας
  • Να σας στέλνουμε διαφημιστικά μηνύματα, εφόσον επιλέξετε να τα λαμβάνετε
  • Αν κάνετε λογαριασμό, θα αποθηκεύσουμε το όνομα, διεύθυνση, email και τηλεφωνικό αριθμό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις μελλοντικές σας παραγγελίες.

Γενικότερα αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς για όσο χρόνο χρειαζόμαστε τις πληροφορίες για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να συνεχίσουμε να το διατηρούμε. Για παράδειγμα, θα αποθηκεύουμε πληροφορίες παραγγελίας για 12 χρόνια για φορολογικούς και λογιστικούς σκοπούς. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις διευθύνσεις χρέωσης και αποστολής.

Επίσης, θα αποθηκεύουμε σχόλια ή κριτικές, αν επιλέξετε να τα αφήσετε.

Οι προσωπικές σας πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να ελέγξουμε την ταυτότητά σας , ώστε να διαπιστώσουμε εάν μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές μέσω του διαδικτύου, αλλά και να επιβεβαιώσουμε τη διεύθυνσή σας με τρίτους συνεργάτες μας.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ. β’ του ΓΚΠΔ , καθώς η συλλογή των πληροφοριών γίνεται για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.

Θα διαχειριστούμε τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, εφόσον πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου:

Πληροφορίες επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, τηλέφωνο

Ιστορικό παραγγελιών.
Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά στοιχεία που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας όπως το συνθηματικό που έχετε χρησιμοποιήσει για την εγγραφή σας και το ιστορικό αγορών σας.

Η εταιρεία μας ΔΕΝ αποθηκεύει δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών – χρεωστικών καρτών καρτών.

Τα μέλη της ομάδας μας έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που μας παρέχετε. Για παράδειγμα, τόσο οι διαχειριστές της πλατφόρμας όσο και οι διαχειριστές καταστημάτων έχουν πρόσβαση:

  • Στοιχεία παραγγελίας όπως τι αγοράστηκαν, πότε αγοράστηκαν και που θα έπρεπε να σταλούν, επίσης
  • Πληροφορίες πελάτη, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, και πληροφορίες χρέωσης και αποστολής.

Τα μέλη της ομάδας μας έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσουν στην εκτέλεση των παραγγελιών, να επεξεργαστούν τις επιστροφές και να σας υποστηρίξουν.

Μοιραζόμαστε πληροφορίες με τρίτους που μας βοηθούν να παρέχουμε για τις παραγγελίες σας υπηρεσίες αποστολής και υπηρεσίες αποθήκευσης· για παράδειγμα:

Για την αποστολή των προϊόντων συνεργαζόμαστε με την εταιρεία courier Speedex.

Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς

Μέσω της ιστοσελίδας μας, του ενημερωτικού δελτίου μας ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς που διοργανώνουμε κατά καιρούς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συναίνεσή σας, βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ α’ του ΓΚΠΔ

Για τη συμμετοχή σας αυτή χρειαζόμαστε μόνο το ονοματεπώνυμό σας, το email σας και κατά περίπτωση το τηλέφωνό σας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εφόσον λάβετε μέρος μέσω του λογαριασμού σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεξεργαζόμαστε και τα στοιχεία του λογαριασμού σας που είναι δημοσίως γνωστά σε αυτά τα μέσα.

Ένα μήνα μετά το τέλος του διαγωνισμού και την ανακοίνωση των νικητών, οι προσωπικές σας πληροφορίες διαγράφονται, εκτός αν έχετε επιλέξει την εγγραφή σας σε άλλη υπηρεσία μας (ενδεικτικά, αποστολή ενημερωτικού δελτίου).

Σε περίπτωση υλικού επάθλου, οι πληροφορίες του νικητή φυλάσσονται για δύο έτη, όσο και το χρονικό διάστημα της εγγύησης, για να είναι εφικτή η εκ των υστέρων αποκατάσταση ή η ανταλλαγή σε περίπτωση ελαττώματος.

Η διαβίβαση των πληροφοριών που μας έχετε δώσει στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού πραγματοποιείται μόνο αν αυτό απαιτείται για τη διεκπεραίωση αυτού (παραδείγματος χάρη η διενέργεια του διαγωνισμού πραγματοποιείται από την εταιρεία που προσφέρει το έπαθλο, ή η αποστολή του επάθλου διενεργείται μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας μεταφορών). Οι σχετικές πληροφορίες θα αναγράφονται κάθε φορά στους όρους διενέργειας του διαγωνισμού.

Εγγραφή στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο μας  (e-newsletter)

Σκοπός της συλλογής δεδομένων είναι να σας παρέχουμε τη σχετική υπηρεσία, προκειμένου να σας ενημερώνουμε σχετικά με νέα προϊόντα, καθώς και γενικότερα νέα της εταιρείας μας. Με τα στοιχεία που συλλέγουμε δημιουργούμε προφίλ χρήσης που ταξινομούνται κατά πρόσωπο ή/και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου η διαφημιστική προσφορά, ειδικότερα με τη μορφή ενημερωτικού δελτίου, να προσαρμοστεί καλύτερα στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και να βελτιωθούν οι διαδικτυακές προσφορές μας.

Nόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συναίνεσή σας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. α του ΓΚΠΔ.

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε

Το ελάχιστο που χρειαζόμαστε για την εγγραφή σας στην υπηρεσία είναι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Προαιρετικά μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο και τον αριθμό του κινητού σας. 

Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας;

Με τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη από εσάς ενημερωτικού ηλεκτρονικού δελτίου,  τα δεδομένα σας αποστέλλονται στην εταιρεία mailchimp. Μέσω της πλατφόρμας αυτής αναλύουμε τη δική σας συμπεριφορά χρήσης στην ιστοσελίδα μας καθώς και στα ενημερωτικά δελτία μας. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ενημερωνόμαστε και συγκεντρώνουμε στοιχεία σχετικά με το αν έχετε λάβει τα ενημερωτικά μηνύματα, αν τα έχετε ανοίξει, καθώς και στοιχεία σχετικά με την περιήγησή σας, όπως η γεωγραφική σας τοποθεσία, η διεύθυνση IP, η συσκευή και η σύνδεση που χρησιμοποιήσατε κατά την επίσκεψή σας, το λογισμικό περιήγησης (browsing). Επιπλέον, ενδεχομένως να συλλέγουμε και να συγκεντρώνουμε πληροφορίες που είναι συνδεδεμένες με τρίτους, όπως δημογραφικά και δεδομένα περιήγησης.

Για να διασφαλίσετε ότι δεν υποπέσατε σε σφάλμα κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, καθιερώσαμε μια διαδικασία double-opt-In: Αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο προδιαγεγραμμένο πεδίο, σας αποστείλουμε ένα σύνδεσμο επιβεβαίωσης. Μόνο αν επιλέξετε τον εν λόγω σύνδεσμο επιβεβαίωσης θα αποσταλεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Τα στοιχεία σας για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων, καθώς και τα δεδομένα που συλλέγουμε από τα email και τα στατιστικά στοιχεία θα τα κρατήσουμε για όσο χρονικό διάστημα έχετε δώσει τη συγκατάθεσή για την παραλαβή των ενημερωτικών δελτίων.

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην παραλαβή του ενημερωτικού δελτίου ανά πάσα στιγμή  με ισχύ για το μέλλον, αν καταργήσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο μέσω της ιστοσελίδας μας. Θα βρείτε τον σύνδεσμο για τη σελίδα κατάργησης εγγραφής στο τέλος του κάθε ενημερωτικού δελτίου.

Επίσης, σε περίπτωση που το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να αποκλειστείτε από τη λίστα παραληπτών ενημερώσεων, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση [email protected] , αλλά και να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα που έχουν ενδεχομένως συγκεντρωθεί κατά το ιστορικό περιηγήσεων σας. 

Όταν αγοράζεται από τον ιστότοπο μας, κρατάμε ένα αρχείο του email και του περιεχομένου του καλαθιού μέχρι 30 ημέρες στον διακομιστή μας. Το αρχείο αυτό φυλάσσεται για να επαναπληρώσει τα περιεχόμενα του καλαθιού σας εάν αλλάξετε συσκευές ή χρειαστεί να επιστρέψετε άλλη μέρα. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου της εταιρείας mailchimp εδω.

Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη “hash”) ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Πολυμέσα

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

Φόρμες Επικοινωνίας

Όταν γράφετε σε φόρμες επικοινωνίας συλλέγουμε τα στοιχεία που μας δίνετε ζητώντας κάθε φορά να συναινέσετε στην αποστολή αυτών των πληροφοριών σε εμάς για τον σκοπό που αναφέρεται.

Cookies

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την πολιτική cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπο μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα προσωρινό cookie για να προσδιορίσουμε αν ο φυλλομετρητής σας δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και θα διαγράφει μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Μπορείτε να εμποδίσετε την εγκατάσταση των cookies που καταγράφουν τις παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας μέσω της αντίστοιχης ρύθμισης του προγράμματος φυλλομετρητή σας. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή μπορεί να μην είναι δυνατή η χρήση όλων των λειτουργιών της ιστοσελίδας μας.

Επίσης, μπορείτε να εμποδίσετε την ανάλυση των δεδομένων που δημιουργούνται από τα cookies και αφορούν τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ΙP) καθώς και την επεξεργασία των εν λόγω δεδομένων από την Google αν φορτώσετε και εγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη επέκταση φυλλομετρητή. Αντί της επέκτασης φυλλομετρητή, μπορείτε επιπλέον να εμποδίσετε την ανάλυση από τα Google Analytics αν επιλέξετε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δημιουργείται έτσι ένα opt out cookie, το οποίο εμποδίζει τη μελλοντική ανάλυση των δεδομένων σας κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα αυτή. Το opt out cookie ισχύει μόνο στον φυλλομετρητή αυτόν και μόνο για την ιστοσελίδα μας και αποθηκεύεται μόνο στη συσκευή σας. Αν διαγράψετε τα cookies από τον φυλλομετρητή αυτόν, πρέπει να αποθηκεύσετε εκ νέου το Opt out cookie.

Σκοπός συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων είναι η ανάλυση της συμπεριφοράς χρήσης στο πλαίσιο της διαδικτυακής μας παρουσίας, καθώς και στα ενημερωτικά δελτία που σας αποστέλλουμε. Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς χρήσης περιλαμβάνει ειδικότερα τους τομείς της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε και ποιους συνδέσμους ενεργοποιείτε εκεί.

Nόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον μας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. στ του ΓΚΠΔ. Εφόσον έχετε παράσχει τη σχετική σας συγκατάθεση (πχ για τη λήψη ενημερωτικών ηλεκτρονικών δελτίων) ως νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. α ΓΚΠΔ. Η επεξεργασία των δεδομένων των υφιστάμενων πελατών για διαφημιστικούς σκοπούς της εταιρείας μας εκλαμβάνεται ως έννομο συμφέρον της εταιρείας μας.

Με τα στοιχεία που συλλέγουμε δημιουργούμε εξατομικευμένα προφίλ χρήσης που ταξινομούνται κατά πρόσωπο ή/και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου η διαφημιστική προσφορά της εταιρείας μας με τη μορφή ενημερωτικού δελτίου ή και διαφημιστικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα να προσαρμοστεί καλύτερα στα προσωπικά ενδιαφέροντά σας και να βελτιωθούν οι διαδικτυακές προσφορές μας.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Αναλυτικά στοιχεία

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα eyeprotect.shop χρησιμοποιούμε υπηρεσία τρίτου, την Google Analytics, για να συλλέξει αρχεία καταγραφής (log files) και λεπτομέρειες σχετικά με την περιήγησή σας στη σελίδα μας.

Τα στοιχεία αυτά που αποστέλλονται είναι:

  • η διεύθυνση IP της συσκευής με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο η οποία υπέβαλε το αίτημα,
  • η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης,
  • το όνομα και η ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε,
  • η ιστοσελίδα/ εφαρμογή, από την οποία πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση (referrer-URL),
  • ο φυλλομετρητής που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας που έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και το όνομα του παρόχου πρόσβασης (access provider) στον διαμετακομιστή της ιστοσελίδας μας και αποθηκεύονται σε ένα αρχείο καταγραφής (log file).
  • το λειτουργικό σύστημα της φορητής συσκευής σας, εάν επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μέσω φορητής συσκευής
  • το είδος της φορητής συσκευής και τις ρυθμίσεις της
  • τον ανακατευθύνοντα ιστότοπο (ο δικτυακός τόπος που σας οδήγησε στο δικό μας)
  • ενέργειες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, όπως ενότητες που επισκέπτεσθε σε αυτή
  • Η Ιστοσελίδα μας ενδέχεται να συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία της φορητής συσκευής σας με χρήση γεωγραφικού εντοπισμού και τεχνολογιών όπως το GPS (παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού), το Wi-Fi (ασύρματο τοπικό δίκτυο), το Bluetooth ή η εγγύτητα σε τοποθεσία κυψέλης (cell tower proximity). H πλειονότητα των φορητών συσκευών και των φυλλομετρητών (browser), σας παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλέσετε την άδεια που μας παραχωρήσατε για τη συλλογή των εν λόγω πληροφοριών, με χρήση των ρυθμίσεων της συσκευής ή του φυλλομετρητή σας. Εάν έχετε ερωτήσεις για τον τρόπο που μπορείτε εμποδίσετε τη συλλογή πληροφοριών για την ακριβή σας θέση, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο τεχνικής υποστήριξης της φορητής συσκευής σας, τον κατασκευαστή της συσκευής σας ή τον πάροχο λογισμικού σας ή του φυλλομετρητή (browser). Όλες οι ανωτέρω πληροφορίες επεξεργάζονται κατά τρόπο που δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση (είναι ανωνυμοποιημένες).

Τα δεδομένα αποθηκεύονται για χρονικό διάστημα 50 μηνών για λόγους μάρκετινγκ και στατιστικής και μετά διαγράφονται αυτόματα. Μόλις σταματήσετε τη χρήση της ιστοσελίδας μας, τα δεδομένα γεωεντοπισμού διαγράφονται.

Με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Ενδέχεται να μοιραστούμε δεδομένα που υποβάλετε σε φόρμες της ιστοσελίδας μας με συνεργάτες μας στην περίπτωση που αυτό απαιτείται για να διερευνήσουμε την δημιουργία προσφοράς για την παροχή υπηρεσιών που μας ζητάτε ή την αγορά προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αλλά μόνο τα στοιχεία που περιγράφουν την ανάγκη που έχετε επικοινωνήσει μαζί μας.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν διαβιβάζουμε προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας σε τρίτα μέρη για οποιονδήποτε λόγο.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπο μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Δεσμευόμαστε να τηρούμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και να διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματά σας. Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια ή έχετε πραγματοποιήσει μια αγορά, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας. Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή στείλτε email στο [email protected]

Σε περίπτωση που θεωρούμε απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ενδέχεται να ζητήσουμε αντίγραφο ενός εγγράφου που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας.

Συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το σκοπό ή τη νομική βάση επί τη βάσει της οποίας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε με σαφήνεια, διαφάνεια και κατανόηση για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και για τα δικαιώματά σας.
  • Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως το δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης). Να θυμάστε ότι εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα που αντιστοιχεί στα προσωπικά σας δεδομένα για να τροποποιήσετε ή να επικαιροποιήσετε τις πληροφορίες που σας αφορούν. Ωστόσο, με την ενεργή παροχή των προσωπικών δεδομένων σας σε εμάς με οποιονδήποτε τρόπο, εγγυάστε ότι αυτά είναι αληθή και ακριβή και συμφωνείτε να μας ειδοποιήσετε για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίησή τους. Την αποκλειστική ευθύνη για οποιεσδήποτε απώλειες ή ζημίες που προκλήθηκαν στην ιστοσελίδα μας ή στο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την ιστοσελίδα ή σε οποιονδήποτε τρίτο, λόγω συμπλήρωσης εσφαλμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών στα έντυπα εγγραφής, φέρει ο χρήστης. Παρακαλούμε να θυμάστε ότι κατά γενικό κανόνα θα πρέπει να παρέχετε μόνο τα δικά σας προσωπικά δεδομένα, και όχι δεδομένα τρίτων, εκτός από το βαθμό που αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου.
  • Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

Ωστόσο, το δικαίωμά σας αυτό πιθανόν να μην είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί εάν:

  • Υπάρχει εκκρεμής διαφορά ή δικαστική διένεξη με την εταιρεία μας.
  • Η αγορά που έχετε πραγματοποιήσει δεν έχει ακόμα αποσταλεί.
  • Έχετε οφειλές προς την εταιρεία μας.
  • Εάν έχετε κάνει κατάχρηση των υπηρεσιών μας (όπως ενδεικτικά επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις παραγγελιών) εντός των δύο τελευταίων ετών
  • Εάν έχετε πραγματοποιήσει αγορά από εμάς υποχρεούμαστε να τηρούμε τα φορολογικά δεδομένα για δώδεκα (12) έτη.
  • Έχετε δικαίωμα μεταφοράς των δεδομένων σας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
  • Έχετε δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας.
  • Επιπλέον, έχετε δικαίωμα εναντίωση στην επεξεργασία των δεδομένων σας για διαφημιστικούς σκοπούς. Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή:
  • Είτε ακολουθώντας τις σχετικές ρυθμίσεις στα email που σας αποστέλλονται (unsubscribe)
  • Είτε απενεργοποιώντας τα cookies, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. 

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail [email protected], στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος: 2461022470 ή αποστέλλοντας ταχυδρομική επιστολή στην διεύθυνση Μακεδονομάχων 4, Κοζάνη, Τ.κ. 50132.

Επιπλέον πληροφορίες

Πως προστατεύουμε τα στοιχεία σας

Τα δεδομένα σας προστατεύονται από συστήματα ασφάλειας του δικτυακού τόπου που εξασφαλίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Επίσης χρησιμοποιείται ισχυρή κρυπτογραφία κατά τη μετάδοση των πληροφοριών που μας δίνετε.

Τι διαδικασίες έχουμε υιοθετήσει για την παραβίαση δεδομένων

Σε περίπτωση παραβίασης ακολουθείται η εξής μεθοδολογία: συλλέγονται στοιχεία για την παραβίαση, τα οποία σε δεύτερο χρόνο παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η παραβίαση με τεχνικά μέσα, ενημερώνονται οι αρχές και τα μέρη που τυχόν έχουν επηρεαστεί από την παραβίασης και ελέγχεται το μέγεθος και το εύρος της παραβίασης, ώστε να αναφερθεί με ορθό τρόπο σε κάθε μέρος που έχει έννομο συμφέρον. Επίσης παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στις κατά τον Νόμο αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση συμβάντων παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Σε τι αυτόματη λήψη απόφασης και/ή δημιουργία προφίλ προβαίνουμε με τα δεδομένα των χρηστών

Για την προστασία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν αυτοματοποιημένες αποφάσεις σχετικά με τη φύση κάθε επίσκεψης με σκοπό τη διασφάλιση του προγραμματιστικού κώδικά και την ακεραιότητα της βάσης δεδομένων μας. Τα συστήματα αυτά ενδέχεται να μπλοκάρουν την πρόσβαση σας στην ιστοσελίδα μας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για να άρουμε τη φραγή.

Απαιτήσεις δημοσιοποίησης κανονιστικών ρυθμίσεων

Σε περίπτωση που απαιτείται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ή από αστυνομικές αρχές ή υπάρχει επίσημη απόφαση δικαστηρίου ή ανεξάρτητης αρχής, ενδέχεται να είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα που αφορούν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Πότε απαντάμε στα αιτήματα σας σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Απαντάμε στα αιτήματά σας δωρεάν, χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών, εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.
Αν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μας μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Δικαίωμα καταγγελίας στην εποπτική Αρχή

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων, αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια εποπτική αρχή στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Αθήνα / www.dpa.gr, τηλ. 2106475600)

Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας πολιτικής απορρήτου;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα πολιτική απορρήτου όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε σχετικά σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας μας. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα πολιτική απορρήτου για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα δεδομένα σας.

Shopping cart

close